Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Στα σπήλαια του Λεωνιδίου.

Τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης - Πυροπροστασίας Νότιας Κυνουρίας Αγιεληδι βρέθηκαν δίπλα στο μέλη της <<Φ.Ο.Σ. (Φυσιολάτρες, Ορειβάτες, Σπηλαιολόγοι)>> και είδαν την δουλειά τους στα σπήλαια και βάραθρα του Λεωνιδίου!


¨Μετά από έξι μήνες δουλειάς, ο σύλλογός μας, ο Φ.Ο.Σ., παρουσίασε την Παρασκευή 28 Ιουλίου, αυτήν ακριβώς, την δουλειά, που έχει γίνει στα σπήλαια της περιοχής του Λεωνιδίου.

Καλεσμένοι του Δήμου Λεωνιδίου και του τοπικού Μορφωτικού Συλλόγου , στον προαύλιο χώρο ενός πανέμορφου πύργου, του πύργου του Τσικαλιώτη, είχαμε την ευκαιρία και την μεγάλη χαρά, να έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους, οι οποίοι έδειξαν ένα ενδιαφέρον που μας ξάφνιασε και μας χαροποίησε παράλληλα.

Ένα υπέροχο βράδυ με ένα καταπληκτικό φεγγάρι στον ουρανό, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε πληροφορίες για τον υπόγειο πλούτο αυτής της περιοχής που αγαπήσαμε κι εμείς πολύ, τον τελευταίο καιρό.

Στην περιοχή, σαν σύλλογος, έχουμε δουλέψει εφτά σπήλαια και σπηλαιοβάραθρα, μέχρι σήμερα. Στόχος και σκοπός μας είναι η καταγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων καρστικών μορφών (σπήλαια και φαράγγια), η χαρτογράφηση και φωτογράφηση τους.

Η συζήτηση που ακολούθησε, μας έπεισε για το άμεσο και πηγαίο ενδιαφέρον του κόσμου να γνωρίσουν το τι υπάρχει “κάτω από τα πόδια τους” και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν όπου και όσο μπορούν.

Ακολούθησε η προβολή φωτογραφιών από τα σπήλαια, με τις οποίες, βλέποντας το βλέμμα των προσκεκλημένων, καταλάβαμε πολύ καλά το ρητό: “μια εικόνα, χίλιες λέξεις”.¨

Μαλαμά Κατερίνα

Μέλος Φ.Ο.Σ. (Φυσιολάτρες, Ορειβάτες, Σπηλαιολόγοι)

Γ. Γραμματέας Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος¨

Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε την περιοχή μας
σε περιοχή σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος
θα συνεχίσουμε να προβάλουμε το αξιόλογο έργο της ομάδας <<Φ.Ο.Σ.>> και τις δραστηριότητες στην περιοχή του Λεωνιδίου!!